Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Müfredatı

1. Yıl
Güz Dönemi   Teori Pratik Kredi AKTS
BUSI 111 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 2 2 3 5
ENG 101 AKADEMİK İNGİLİZCE I 3 0 3 5
GAST 101 GASTRONOMİYE GİRİŞ 3 2 4 6
GAST 103 BESLENME İLKELERİ 3 0 3 5
HIST 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2 0 2 2
MATH 111 SOSYAL BİLİMLER İÇİN MATEMATİK I 3 2 4 5
TURK 101 TURK DİLİ-I 2 0 2 2
           
           
          TOTAL 18 6 21 30
                   
2 Bahar Dönemi   Teori Pratik Kredi AKTS
GAST 102 MUTFAK TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ 1 2 4 7
ENG 102 AKADEMİK İNGİLİZCE II 3 0 3 6
TRM 112 TURİZME GİRİŞ 3 0 3 3
TRM 108 SANİTASYON HİJYEN VE İŞ GÜVENLİĞİ 2 2 3 4
TURK 102 TÜRK DİLİ II 2 0 2 2
GAST 104 GIDA BİLİMİ 3 0 3 6
HIST 102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II 2 0 2 2
GAST 106 BAHÇE ÜRÜNLERİ YETİŞTİRME 1 2 3 3
           
           
          TOTAL 17 4 21 30
                   
DERSLER DERS SAYISI KREDİ AKTS
TEMEL DERSLER 9 25 36
GENEL DERSLER 6 17 24
ALAN SEÇMELİ DERSLER 0 0 0
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER 0 0 0
1. YIL SEÇMELİ 15 42 60
             
2. Yıl
3  Güz Dönemi   Teori Pratik Kredi AKTS
BUSI 211 FİNANSAL MUHASEBE 3 0 3 5
GAST 201 MUTFAK TEKNOLOJİLERİ - I 3 3 5 5
NAE 2XX YABANCI DİL I 3 0 3 5
TRM 223 YİYECEK VE İÇECEK YÖNETİMİ I 2 1 3 4
GAST 203 GIDALAR VE ÖZELLİKLERİ 3 0 3 3
GAST 205 İÇECEKLERE GİRİŞ 2 1 3 3
BUSI 231 PAZARLAMAYA GİRİŞ 3 0 3 5
           
           
          TOTAL 18 2 18 30
                   
4  Bahar Dönemi   Teori Pratik Kredi AKTS
GAST 202 MUTFAK TEKNOLOJİLERİ II 3 3 5 5
GAST 208 PASTACILIK VE FIRIN ÜRÜNLERİNE GİRİŞ 3 3 5 5
NAE 2XX YABANCI DİLİ II 3 0 3 5
GAST 204 YEMEK KÜLTÜRÜ 2 0 2 3
GAST 206 OSMANLU MUTFAĞI KÜLTÜRÜ 3 0 2 4
GAST 210 YİYECEK TARİHİ 2 0 2 3
GAST 200 YAZ STAJI I 3 25 3 5
           
           
          TOPLAM 17 27 18 30
                   
DERSLER DERS SAYISI KREDİ AKTS
TEMEL DERSLER 12 39 50
GENEL DERSLER 0 0 0
ALAN SEÇMELİ DERSLER 0 0 0
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER 2 6 10
2. YIL TOPLAM 14 45 60
                   
3. Yıl
5  Güz Dönemi   Teori Pratik Kredi AKTS
NAE 3XX YABANCI DİL III 3 0 3 5
GAST 305 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE SATIŞ VE PAZARLAMA 3 0 3 3
GAST 301 MUTFAK TEKNOLOJİLERİ III 3 3 5 5
TRM 335 TÜKETİCİ DAVRANIŞI 3 0 3 5
GAST 303 MALİYET KONTROLÜ VE SATINALMA 3 0 3 4
AE 3XX7 ALAN SEÇMELİ 3 0 3 4
GAST 307 BANKET VE ZİYAFET YÖNETİMİ 3 0 3 4
           
           
          TOPLAM 21 3 23 30
                   
6  Bahar Dönemi   Teori Pratik Kredi AKTS
NAE 3XX YABANCI DİL VI 3 0 3 5
GAST 302 MUTFAK TEKNOLOJİLERİ IV 3 3 5 5
TRM 304 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 3 0 3 5
GAST 304 TÜRK ÖRE MUTFAKLARI 1 2 3 3
AE 3XX ALAN SEÇMELİ 3 0 3 3
GAST 306 İLERİ PSATACILIK & FIRIN ÜRÜNLERİ VE SÜSLEME 1 2 3 4
GAST 300 YAZ STAJI II 2 25 3 5
           
          TOPLAM 16 32 23 30
                   
DERSLER DERS SAYISI KREDİ AKTS
TEMEL DERSLER 10 34 43
GENEL DERSLER 0 0 0
ALAN SEÇMELİ DERSLER 2 6 7
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER 2 6 10
3. YIL TOPLAM 14 46 60
                   
4. Yıl
7  Fall Semester   Teori Pratik Kredi AKTS
GAST 401 MENÜ PLANLAMA VE TASARIMI 2 1 3 4
GAST 403 MUTFAK TEKONOLOJİLERİ V 3 3 5 5
GAST 405 DÜNYA MUTFAKLARI 1 3 4 5
AE 4XX ALAN SEÇMELİ 3 0 3 4
AE 4XX ALAN SEÇMELİ 3 0 3 4
NAE 4XX ALAN DIŞI SEÇMELİ 3 0 3 5
GAST 407 GIDA POLİTİKALARI VE DÜZENLEMELER 2 0 3 3
           
                   
          TOPLAM 17 7 24 30
                   
8  Bahar Dönemi   Teori Pratik Kredi AKTS
GAST 400 BİTİRME PROJESİ 3 0 3 5
AE 4XX ALAN SEÇMELİ 3 0 3 5
AE 4XX ALAN SEÇMELİ 3 0 3 5
NAE 4XX ALAN DIŞI SEÇMELİ 3 0 3 5
AE 4XX ALAN SEÇMELİ 3 0 3 5
GAST 402 TESİS YÖNETİMİ VE TASARIMI 2 1 3 5
                   
                   
          TOPLAM 18 0 18 31
                   
DERSLER DERS SAYISI KRESİ AKTS
TEMEL DERSLER 6 21 27
GENEL DERSLER 0 0 0
ALAN SEÇMELİ DERSLER 5 15 23
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER 2 6 10
4. YIL TOPLAMI 13 42 60
                   
       
ALAN SEÇMELİ DERSLER (TRM) Teori Pratik Kredi AKTS

GAST 331

GIDA FORMÜLASYONLARI VE DUYUSAL ANALİZ 3 0 3 4
GAST 333 VEJETERYAN MUTFAĞI 1 2 3 4
GAST 330 ULUSLARARASI MUTFAKLARDA PEYNİR ÇEŞİTLERİ 2 1 3 3
GAST 332 GASTRONOMİ YAZARLIĞI 2 0 3 3
GAST 431 YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIĞI 3 0 3 4
GAST 433 ŞARAP BİLİMİ VE KÜLTÜRÜ 3 0 3 4
GAST 435 ÇİKOLATA SANATI 1 2 3 4
GAST 430 RESTORAN OPERASYONU, SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ 3 0 3 5
GAST 466 İNOVASYON VE YARATICILIK 3 0 3 5
GAST 432 GIDA VE MEDYA 3 0 3 5
GAST 434 YİYECEK VE İÇECEK SERVİSİ 3 0 3 5
SEÇMELİ YABANCI DİL DERSLERİ Teori Pratik Kredi AKTS
RUS 201 RUSÇA 1 3 0 3 5
RUS 202 RUSÇA 2 3 0 3 5
RUS 301 RUSÇA 3 3 0 3 5
RUS 302 RUSÇA 4 3 0 3 5
GER 201 ALMANCA 1 3 0 3 5
GER 202 ALMANCA 2 3 0 3 5
GER 301 ALMANCA 3 3 0 3 5
GER 302 ALMANCA 4 3 0 3 5
ARA 201 ARAPÇA 1 3 0 3 5
ARA 202 ARAPÇA 2 3 0 3 5
ARA 301 ARAPÇA 3 3 0 3 5
ARA 302 ARAPÇA 4 3 0 3 5
SPA 201 İSPANYOLCA 1 3 0 3 5
SPA 202 İSPANYOLCA 2 3 0 3 5
SPA 301 İSPANYOLCA 3 3 0 3 5
SPA 302 İSPANYOLCA 4 3 0 3 5
TOPLAM DERS VE KREDİ SAYISI DERS SAYISI KREDİ AKTS
50 146 242